Dobro sodelovanje sosednjih občin

Občine Kungota, Pesnica in Šentilj že več let uspešno sodelujejo na različnih prodročjih. Na pobudo županje občine Kungota, Tamare Šnofl so se danes v Kungoti sestali župani treh sosednjih občin.

Želja županje Kungota, ki sta ji danes svoj glas podpore dala tudi župana Pesnice in Šentilja je predvsem dobro povezovanje v prihodnjih letih.

Že sedaj se vse tri občine na teh kritičnih cestnih odsekih, torej obmejnih cestah srečujejo tudi z velikimi stroški pri vzdrževanju.
Skupaj s strokovno službo občine Kungota so si vsi trije župani danes ogledali stanje na terenu. Torej vse ceste, ki so bil predhodno že popisane in zavedene na seznamu.

Seznam cest, ki so potrebne sanacije je že pripravljen, v nadaljevanju pa bo veliko dogovorov potrebnih tudi na temo financiranja.
Dobro sodelovanje med sosednjimi občinami je zaželeno in potrebno, saj se občani, župani in občinske uprave srečujejo s podobnimi težavami in izzivi. Sodelovanje na različnih področjih pri načrtovanju strateških odločitev bo vsekakor prineslo največ zadovoljstva za prebivalce vseh občin, kar se je izkazalo že tudi do sedaj.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW