Karitas: Vse več prosilcev pomoči

V času koronakrize so v mreži Karitas v osmih tednih oskrbeli okoli 8000 gospodinjstev, kar je deset odstotkov več kot pred epidemijo. Razdelili so 140 ton hrane in higienskih pripomočkov ter plačali za 35.000 evrov položnic. V prihajajočih mesecih bodo glede na večje potrebe po pomoči svoje dejavnost še okrepili.

Poleg rednih prejemnikov pomoči se na Karitas vse več obračajo družine v stiski ob izgubi zaposlitve, delavci na čakanju, zaposleni z minimalnim dohodkom oziroma družine, ki minimalno presegajo uveljavljanje pravic iz zakona o socialnem varstvu. V času epidemije so se stiske še povečale.

A kljub večjim stiskam v lokalnem okolju š evedno pomagajo tujim organizacijam. V okviru postne akcije Ne pozabimo so odposlali prvi kontingent pomoči socialno najbolj ogroženim na področju Jugovzhodne Evrope. 432 paketov različne humanitarne pomoči so poslali v Caritas Aleksinac.

Zabeležili pa so tudi izjemen porast klicev na dežurni telefonski številki. Do začetka junija bodo sprostili ukrepe v programu pomoči Informacijske in svetovalne pisarne ter ponovno zagnali izvajanje programa pomoči Ljudske kuhinje Betlehem, ki letos praznuje že deseto leto delovanja.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW