Ključne težave mariborskega športa

MO Maribor je včeraj v Narodnem domu Maribor organizirala »Posvet za šport v Mestni občini Maribor«, ki so se ga udeležili športni delavci in ostali deležniki s področja športa, med pomembnejšimi udeleženci sta bila vodja urada za šport MO Maribor Darko Zarič in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenija Bogdan Gabrovec.

Župan MO Maribor Saša Arsenović je izrazil zadovoljstvo glede števila udeleženih športnih delavcev in vseh ostalih, ki so z njim tako ali drugače povezani, vseeno pa občino na področju športne infrastrukure čaka še kar veliko dela.

Pobudnik dogodka je podžupan MO Maribor dr. Samo Peter Medved, ki daje Povetu za šport ključen pomen pri razvoju športa v mestu Maribor.

Predsednik športne zveze Maribor Tomaž Barada pa je izpostavil problematiko občasne neodzivnosti športnih društev na področju financiranja in posledičnega nemotenega delovanja, ki pa še zdaleč niso edina pomanjkljivost.

Po besedah Bogdana Gabrovca pa Maribor še zdaleč ni mesto, ki bi bilo športu iz perspektive financiranja nenaklonjeno.

Pandemija virusa covid 19 je močno prizadela tudi področje športa, kjer je že prišlo do velikega izpada dohodkov s strani sponzorskih sredstev, tv pravic in tudi prodaje vstopnic, zaradi nezmožnosti organiziranja športnih prireditev. Čas pa bo pokazal v kolikšni meri bo to vplivalo na delovanje različnih športnih društev, ki se nadejajo določenih finančnih injekcij, saj bi v nasprotnem primeru postali zgolj zgodovina.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW