Kmetijska ministrica obiskala pekarno Žito

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je danes Žitovo pekarno v Mariboru. V času epidemije Covid-19 je pekarska industrija s svojimi zaposlenimi skrbela za nemoteno proizvodnjo prehranskih živil in s tem zagotavljala prehranske produkte potrošnikom. Ministrica si je ogledala proizvodnjo teh pomembnih živil. Prav tako je imela razgovor z generalnim direktorjem skupine Žito, ki jo je seznanil s stanjem v panogi.

Eden izmed pomembnih delujočih sektorjev v času koronakrize je bila pekarska industrija, ki je potrošnikom zagotavljala osnovno prehransko živilo, kruh in druge pekovske izdelke. Prav za to je bil strah ljudi po zagotovitvi prehranbenih izdelkov odveč.

Ministrica se je danes pogovarjala direktorjem skupine Žito, Janezom Bojcem, o stanju pekarstva v Sloveniji. Dr. Aleksandra Pivec je dejala, da se pripravljajo določeni razpisi, ki bodo pomembno vplivali na živilsko industrijo. Zagotavljanje preskrbe prebivalstva s pekovskimi izdelki v teh kriznih časih je bilo vse prej, kot enostavno

Direktor je še dodal, da so vsako leto bogatejši za rekordno število nagrajenih pekovskih izdelkov. Letno pa jih spečejo kar 105.000 ton, katere izvažajo tudi v tuje države.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW