Letošnji Podjetniški observatorij o drugi priložnosti za podjetnike

Izzivi aktualne krize pred podjetja in celotno družbo postavljajo izzive transformacije obstoječih načinov poslovanja in razvoja novih modelov. Dva pomembna vidika sta izkoriščanje druge priložnosti za podjetnike in uvajanje krožnih praks v podjetja. V času krize, ko veliko podjetnikov doživlja neuspeh, bo družba morala znati podpreti izkoriščanje druge priložnosti. Krožno gospodarstvo pa pri tem lahko predstavlja priložnost, na kateri bo temeljila nova realnost.

Slovenski podjetniški observatorij 2019 se podrobneje posveča izkoriščanju druge priložnosti za podjetnike
Drug vidik transformacije poslovanja predstavlja uvajanje krožnega gospodarstva. Slednje je postalo svetovni trend, ki ga ni več mogoče ustaviti.
Območje današnje Slovenije je bilo v času nekdanje Jugoslavije industrijsko zelo močno, kar pa se je po osamosvojitvi vidno spremenilo na slabše. Slovenija pa je na področju gospodarstva trenutno pod povprečjem EU.
V Sloveniji imamo veliko samostojnih podjetnikov, ki jih je, tako kot celotno gospodarstvo, prizadela kriza virusa covid-19.
Glede na rezultate študije o gospodarstvu v Sloveniji je smiselno razvijanje čim bolj celovite strategije in širokih ukrepov, ki bodo namenjeni različnim skupinam deležnikov.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW