Manjša škoda na mariborskem dvoetažnem mostu

V nedeljo zjutraj je Zagreb stresel močan potres, ki je povzročil posledice tudi v Mariboru. Nastale so poškodbe na dvoetažnem mostu, deloma pa tudi na drugih mostovih v mestu, a so vsi varni in odprti za promet. Druge morebitne škode pa po potresu v Mariboru ni bilo zaznati.

Ekipa mariborskega komunalnega podjetja Nigrad je s strokovnjakom za statiko preverila, kako so potres z epicentrom pri Zagrebu prestali mariborski mostovi čez Dravo. Pri vizualnem pregledu so ugotovili, da je potres povzročil manjše poškodbe na dvoetažnem mostu. Delno so poškodovani stebri mostu, prav tako so vidne razpoke na stebrih.  Ekipa je pregledala še Malečniški most, Stari most in Titov most ter ugotovila, da je stanje teh je normalno.  Koroškega mostu si niso ogledali, saj gre za novejši objekt. Danes so s čolni pregledali še tiste dele mostov, ki so dostopni samo z vode, uradni izsledki pa naj bi bili znani najkasneje v treh dneh.

Strokovnjaki že nekaj časa opozarjajo, da nekateri mostovi čez Dravo v Mariboru niso v najboljšem stanju. Tako bo kmalu obnove potreben pred več kot sto leti zgrajeni Stari most, še bolj pa Titov most, čez katerega je promet stekel pred 57-imi leti in ki v vsem tem času še ni bil temeljiteje obnovljen. V najslabšem stanju je malečniški most, ki ga bo po prenosu upravljanja obnavljala državna Direkcija za infrastrukturo. V občinskem proračunu je letos sicer na voljo dobrih 150 tisoč evrov za vzdrževanje mostov in za ponovitev razpisa za njihov skrbni pregled.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW