Med občani več pomanjkanja

Humanitarne organizacije so v času epidemije zaznale porast pomoči potrebnim. Na Rdečem križu letos pričakujejo manj pomoči kot v preteklih letih, zato se bojijo, da humanitarnih paketov ne bo dovolj za vse. Skupaj s Karitasom so se že obrnili na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in dobili zagotovilo, da bodo jeseni prejeli več pomoči, kot je bilo sprva predvideno.

Na Rdečem križu Slovenije so morali v času koronakrize omejiti dostopnost do njihovih paketov, ki niso bili dostopni občanom okoliških občin, saj je skladišče v Mariboru, za Mariborčane pa so uvedli prevzem v skladu s predhodnim naročanjem.

Na Rdečem križu imajo razvejano mrežo svojih centrov, ki redno sodelujejo tudi s prostovoljci. Slednji dnevno beležijo vse več stisk na terenu. Na podeželju ljudje pomanjkanje bolj skrivajo, vse več prosilcev pa prihaja iz večjih mest. V zadnjem času zaznavajo večje število klicev ljudi, tudi tistih, ki pred epidemijo njihove pomoči niso potrebovali. Zato že iščejo dodatne vire, da bi lahko odgovorili na nove in povečane potrebe.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW