Odpadlo 1.700 večjih operacij

Število bolnikov s covidom-19 v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor vztrajno pada. Minuli konec tedna so imeli hospitaliziranih le še devet oseb s to boleznijo, od tega so le trije potrebovali intenzivno zdravljenje. V UKC Maribor postopoma povečujejo obseg zdravstvenih storitev, ki so zastale pred dvema mesecema zaradi epidemije novega koronavirusa.

V zdravstvenih ustanovah, tudi v UKC Maribor s tem tednom povečujejo obseg dela, kljub temu pa še kar nekaj časa ta ne bo enak, kot je bil pred epidemijo. Na večini oddelkov je namreč zaradi varnostnih ukrepov obravnav bistveno manj, poleg tega morajo poskrbeti tako za tiste paciente, ki jim je zaradi epidemije obravnava odpadla, kot za tiste, ki so na novo naročeni.

Prejšnji teden so na sestanku na ministrstvu za zdravje dorekli izhodne strategije ob pojemanju epidemije covida-19. Bolnišnice covid se bodo postopoma zapirale, v primeru, da bo število covid bolnikov to dovoljevalo. Če bo v določenem trenutku potrebnih več postelj za covid bolnike, pa se bodo bolnišnice znova odpirale.

Glede na starajočo se populacijo v regiji pa bo v prihodnje potrebno zgraditi tudi negovalno bolnišnico, prav tako ostaja odprto vprašanje tudi glede selitve Oddelka za ljučne bolezni s Pohorja na območje matične lokacije.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW