Prizidek k osnovni šoli

Na minuli seji občinskega sveta v Lenartu so se občinski svetniki seznanili z gradnjo prizidka k osnovni šoli. Idejna zasnova projekta predvideva, da bi na skupni lokaciji zagotovili dovolj prostora za vse šolarke v občini in jim omogočili nemoteno izvajanje šolskega programa v vseh starostnih skupinah.

V občini Lenart pa so prostori osnovne šole že nekaj časa pretesni. V letošnjem šolskem letu prvi razred obiskuje skoraj 100 učencev, tako da je izgradnja prizidke več kot potrebna. Trenutno prostorsko stisko rešujejo s poukom na dveh lokacijah, a kmalu si želijo vse učence združiti pod eno streho.

V arhitekturnem biroju Čuček arhitekti, kjer so pripravili proejktno dokumentacijo so zasledovali tri cilje, in sicer, da bi čim manj posegali v obstoječe objekte, da bi optimalno povezali obstoječe in nove objekte ter pri tem zagotovili čim boljšo naravno osvetlitev.

Ker nameravajo dodatno izgraditi 12 oddelkov, predvidevajo, da bo projekt tudi finančno velik zalogaj.

V skladu z načrti bi uredili prostore prve triade kot tudi specializirane učilnice, kjer bi potekal pouk druge in tretje triade. Ob tem bi zgradili tudi novo jedilnico in kuhinjo. V zadnjem – tretjem nadstropju pa bi se vzdolž cele stavbe razprostirala tudi nova knjižnica s čitalnico ter manjšo konferenčno dvorano.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW