Reševanje turizma z vavčerji

Vlada danes obravnava tretji protikorona paket, ki predvideva tudi o tako imenovanih vavčerjih oziroma bonih za spodbujanje dodatne porabe v turizmu. Vsak polnoleten državljan Slovenije bi tako prejel vavčer v višini 200 eur, ki naj bi bil v veljavi do 31. decembra letošnjega leta.

Starostna meja bo 18 let, bon pa se bo glasil na upravičenca, ne bo prenosljiv in ga bo mogoče porabiti za nočitev z zajtrkom. Bon bo torej veljal v nastanitve v hotelih, počitniških domovih, avtokampih, ne pa denimo v restavracijah. Povračila v denarju ne bo, bon pa ne bo povezan z regresom.

Za turistične vavčerje naj bi država iz proračuna namenila več kot 300 milijonov evrov. Izzivov na področju turizma pa po pandemiji zagotovo ne bo zmanjkalo. Tako turistični ponudniki, lokalne skupnosti in država bodo morali najti način, kako izpad turističnih prihodkov v najkrajšem času nadomestiti in najti način za privabljanje tujih turistov.

Subvencioniranje čakanja na delo bi ze zarai razglašenega konca epidemije izteklo s koncem maja, vendar bo v turistični panogi ta ukrep podaljšan za tri mesec, torej do konca avgusta. Zagotovo pa bodo, po besedah pristojnega ministra pogoji veliko strožji za pridobitev te olajšave oz. subvencije.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW