Učenje vožnje z omejitvami

Danes so se lahko znova odprle avtošole, vendar ob upoštevanju posebnih navodil NIJZ. Tako mora biti med drugim sedež kandidata za vozniški izpit pokrit s prevleko za enkratno uporabo ali s pralno prevleko. V Združenju šol vožnje Slovenije ocenjujejo, da bo treba dodatna zaščitna sredstva in čas za izvajanje ukrepov nekako vključiti v ceno.Vsa dodatna zaščitna sredstva in čas, za šole vožnje predstavljajo dodaten strošek.

Za inštruktorje vožnje bo veliko obremenitev predstavljajo nošenje posebne maske in to kar osem ur dnevno.Pri izvajanju dodatnih zaščitnih ukrepov se v avtošolah z večjimi težavami ne soočajo, saj so navodila pristojnih organov jasna.

Zanimanje kandidatov je sicer precejšnje. Veliko pa je predvsem pri tistih, ki so se že usposobili skladno s programom usposabljanja in so pred začetkom prepovedi opravljanja vozniških izpitov že imeli določen termin za opravljanje praktičnega dela vozniškega izpita.
Večina avtošol pa je poudarila, da na podlagi prvega dne delovanja ni mogoče oceniti, kdaj bodo šole vožnje lahko delovale v polnem obsegu, kot so pred začetkom prepovedi.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW