V UKC Maribor znova COVID oddelek

Covid oddelek Univerzitetnega kliničnega centra Maribor se z današnjim dnem ponovno vzpostavlja. Med osebjem prehospitalne enote zdravstvenega doma, ki deluje v okviru urgentnega centra UKC Maribor, so danes namreč potrdili 7 okužb z novim koronavirusom. V teku je iskanje stikov okuženih in osamitev posameznikov, pri katerih obstaja nevarnost okužbe.

Do današnjega dopoldneva so v UKC Maribor testirali več kot 50 oseb, testiranja so se nadaljevala tudi popoldan. Do desete ure med zaposlenimi v UKC Maribor ni bilo pozitivnih, več oseb so napotili v osamitev.

Med okuženimi se koronavirusna bolezen z resnimi simptomi kaže pri eni osebi, pri ostalih zaenkrat poteka v blažji obliki. Jasnejša slika o dejanskem številu okuženih pa bo znana šele čez nekaj dni.

Direktor kliničnega centra ob tem dodaja, da do okužbe s koronavirusom ni prišlo zaradi morebitne sprostitve varnostnih ukrepov v bolnišnici, okužba pa je najbrž uvožena iz tujine.

Z današnjim dnem se v UKC Maribor ponovno odpira Covid oddelek. Urgentni center bo po besedah direktorja vseeno deloval nemoteno.

V UKC Maribor ob tem pozivajo vse, ki so bili v zadnjih dneh v Urgentnem centru, da v primeru zaznanih simptomov, ki so značilni za gripo, o tem obvestijo svojega osebnega zdravnika.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW