100 otrok na Pohorje

V nedeljo se lahko v dobri ter veliki družbi, s svojo družino in otroki odpravite na Pohorje.

Karmen Trs, sicer organizatorka otroških rojstnih dni pod imenom Pikin svet, se je odločila, da organizira dogodek 100 otrok na Pohorje, ki bo potekal v okviru Evropskega tedna športa.

Za to se je odločila, ker se otroci vedno manj gibajo, saj podatki Športno vzgojnega kartona kažejo upad motoričnih spretnosti otrok. Upada moč rok in ramenskega obroča. Veča se delež otrok s prekomerno težo. Vse to zaradi udobnega življenjskega sloga in preveč časa preživetega v zaprtih prostorih.

“Dogodek 100 otrok organiziram z željo, da otrokom približamo pohodništvo. Da jim pokažemo, da zmorejo. Otrokom se zdi Pohorje ogroooomno. Samo pomislite, kako je videti ta hrib iz njihove perspektive. Ni čudno, da imajo občutek, da je vzpon na Pohorje prezahtevna naloga za njih.”
Karmen Trs
Pikin svet

Po njenem mnenju so starši vzor in so odgovorini, da otrokom približajo naravo in gibanje. Zato vabi vse, da se v nedeljo, 23.9. ob 10. uri, pridružite vzponu na Pohorje, kamor se bo štartalo iz velikega parkirišča pod Pohorjem, kjer se boste po lahko gozdni poti povzpeli do vrha.

Pred vzponom bo osebna trenerka in vaditeljica skupinskih vadb, Marjetka Žvikart poskrbela za vaje za ogrevanje mišic, na vrhu pa boste mišice lahko sprostili z vaditeljico joge Majo Vlasak.

Za tiste, ki bodo želeli v dolino z gondolo bo organizirana tudi cenejša vstopnica.

Za dogodek je zelo veliko zanimanja, nanj pa se lahko prijavite na spletni strani.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply