13. novembra v dvorani Lukna velik karierni sejem

Prihodnjo sredo bo v mariborski športni dvorani Lukna znova potekal Karierni sejem za osnovnošolce, ki ga Mestna občina Maribor organizira v sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico, Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje, Univerzo v Mariboru, Fundacijo Prizma, Območno obrno-podjetniško zbornico Maribor in Športnimi objekti Maribor. Sejem poklicev in izobraževanja je ukrep, usmerjen v reševanje problema neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela.

Sejem je namenjen mladim, ki nadaljujejo izobraževanje v srednješolskih izobraževalnih programih, njihovim staršem, skrbnikom in svetovalnim delavcem. Na njem se bodo predstavili delodajalci, izobraževalne ustanove in različne organizacije, zvrstile se bodo predstavitve, predavanja. Letošnja novost je živa knjižnica.

Na kariernem sejmu bodo mladi in njihovi starši dobili informacije o poklicih, ki so danes najbolj iskani in nudijo dobre zaposlitvene priložnosti.

Karierni sejem se v zadnjih letih nenehno nadgrajuje in dopolnjuje z novimi vsebinami. To je nujno, saj se spreminja tudi trg dela.

Novost letošnjega kariernega sejma je tudi dogodek, ki ga bo v petek 15. novembra organizirala Fundacija Prizma.

Karierni sejem bo sicer potekal 13. novembra med 8. in 19. uro, petkovo dogajanje za srednješolce pa med 8. in 15. uro.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW