19-letnik osumljen preprodaje prepovedanih drog

Foto: PP Maribor II

Policisti Policijske postaje Maribor II so 3. 3. 2020, na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku (ZKP), odvzeli prostost 19-letnemu Mariborčanu, iz območja Radvanja, in ga pridržali.

V času pridržanja so pri njemu opravili hišno preiskavo in mu zasegli skupno 978,65 grama prepovedane droge MDMA. Med to drogo je bila 901 tableta, bolj znana pod imenom ekstazi, ostala prepovedana droga MDMA pa je bila v kristalih. V različnih PVC in ALU vrečkah so našli in mu zasegli še 76,45 gramov prepovedane droge amfetamin. Zasegli so mu tudi tri elektronske tehtnice za precizno tehtanje, na katerih so na površinah za tehtanje našli sledi prepovedanih droge amfetamina, MDMA in kokaina. Zraven opisanega so mu zasegli še zavitek ALU folije, v katerem je bilo 1,09 grama prepovedane droge konoplja, zavitek ALU folije, v katerem je bila prepovedana droga lizergid, bolj znana pod imenom LSD, več zavitkov ALU folije, v katerih je bilo skupno 1,24 grama mešance prepovedanih drog amfetamina, MDMA in konoplje ter 4,04 grama prepovedane droge kokain. Prav tako so mu zasegli bankovce v višini več kot 4.500 evrov, za katere sumijo, da jih je pridobil s prodajo prepovednih drog.

Po zaključenem pridržanju so ga 5. 3. 2020, s kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW