220 let UKC Maribor

S slavnostno akademijo v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor so se vodstvo, zaposleni in drugi poklonili 220. obletnici Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Slavnostni govornik na prireditvi, predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan, je mariborsko bolnišnico postavil ob bok mariborskemu heroju, ki smo se ga spomnili pred dnevi.

220. let je čas v katerem pride do vzponov in padcev. A Univerzitetni klinični center Maribor je po besedah vodstva bolnišnice danes v dobri formi.

Na slavnostni akademiji so z nagradami za življenjsko delo nagradili nekatere posameznike, ki so s svojim delom doprinesli k ugledu in strokovnim uspehom mariborske bolnišnice. Nagrade so prejeli nevrokirurg Matej Lipovšek, nefrologinja Breda Pečovnik Balon, ginekolog Veljko Vlaisavljević, višja medicinska sestra Breda Koban in nevrolog Erih Tetičkovič.

Tovrstni visoki jubileji so tudi priložnost za opozarjanje na težave. V mariborskem Univerzitetnem kliničnem centru si želijo predvsem enake obravnave obeh največjih slovenskih bolnišnic.

Kratkoročni načrti, ki so si jih zadali v mariborskem UKC so sicer vezani na obnovo nekaterih oddelkov, ki niso v najboljšem stanju in na nakup sodobne medicinske tehnologije.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW