30 novih okužb, število okuženih raste tudi v ZD dr. Adolfa Drolca

V Sloveniji so v petek na okužbo z novim koronavirusom testirali 1456 oseb in potrdili 30 pozitivnih primerov. Iz bolnišnice so odpustili štiri bolnike s covidom-19, tam jih ostaja še šest. Na intenzivni negi ni nobenega bolnika, prav tako v petek ni nihče umrl.

Med 30 na novo potrjenimi okuženimi je večina mladih. Kar 18 jih je starih do 44 let, med njimi je otrok, star do štiri leta.

Pet na novo okuženih je v starostni skupini od 45 do 54 let, trije v starostni skupini od 55 do 64 let, dva v starostni skupini od 65 do 74 let, po eden pa v starostnih skupinah od 75 do 84 let in nad 84 let.

Kljub okužbam delo v mariborskem Zdravstvenem domu poteka nemoteno

Pri zaposlenih v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so v zadnjem dnevu zabeležili še tri okužbe z novim koronavirusom, skupaj je torej okuženih že enajst zaposlenih. Med njimi je osem zdravnikov in trije reševalci. Vsi okuženi so zaposleni v prehospitalni enoti, ki deluje tudi v urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor.

Kljub temu, da je okuženega približno desetina kadra v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor zagotavljajo, da nudenje nujne medicinske pomoči bolnikom kljub temu poteka nemoteno. Zaenkrat tudi ni zaznanih nobenih novih okužb ali simptomov koronavirusne bolezni pri bolnikih, ki so bili v stiku z ekipami nujne medicinske pomoči na terenu ali so bili kritičnega dne v njihovi ambulanti v urgentnem centru, prav tako ne pri bližnjih sorodnikih okuženih zdravstvenih delavcev. Skupno si sicer zaenkrat testirali 55 zaposlenih.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW