40. kolesarski maraton okoli Pohorja

Danes se je v Mariboru ob 9. uri zjutraj začel že 40. kolesarski maraton okoli Pohorja, ki ga organizira Kolesarsko društvo Branik Maribor, hkrati pa je to tudi najstarejši slovenski maraton. Posvečen je junaško padlemu Pohorskemu bataljonu in tudi dnevu samostojnosti.

Sodelovali so lahko vsi, ki jih veseli rekreativno kolesarjenje v skupinah in so se čutili sposobne prevoziti najmanj 25 in največ 147 kilometrov. Maraton združuje vse ljubitelje kolesarjenja, ki jim poganjanje pedalov pomeni način življenja in ki lepote naše domovine najraje občudujejo s kolesa. Pred samim štartom je sodelujoče nagovoril župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, ki pravi, da je nekoč veliko kolesaril, zdaj se pa udeležencem na kolesu ne bi pridružil.

Predsednik organizacijskega odbora Kolesarskega društva Branik Maribor, Bojan Horvat, je povedal, da je v teh štiridesetih letih na maratonu skupaj sodelovalo že več kot 100.000 kolesarjev, razkril pa je tudi pričakovanja za novo desetletje najstarejšega slovenskega maratona. Za naslednje leto pričakujejo vsaj 1000 udeležencev. Letos jih je bilo okoli 300.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply