56. kmetijsko-živilski sejem AGRA 2018

cccc

V Gornji Radgoni bodo jutri otvorili letošnji 56. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, ki bo potekal od 25. do 30. avgusta. Na tokratni sejemski prireditvi se bo predstavilo 1820 razstavljavcev iz 32 držav, država partnerica sejma pa bo letos Makedonija. Poleg nje bodo dobro zastopane tudi Avstrija, Poljska, Madžarska in letos prvič tudi Indija.

Poleg komercialnih razstav kmetijske in ostale mehanizacije bodo tudi na tokratni Agri v ospredju strokovne razstave, posveti, ocenjevanja in drugi ob sejemski dogodki. Tako si bodo obiskovalci lahko ogledali razstavo avtohtonih pasem živali, vzorčne nasade in nasade poljščin, biodinamični vrt, nasade slovenskih vinskih trt in sadnega drevja. Veliko pozornosti bodo namenili čebelarstvu – izbrali bodo slovensko medeno kraljico, obiskati bo mogoče Agrino kuhinjo in letos tudi tržnico za mlade. »Letos je na sejmu kar veliko novosti, poleg tega, da imamo mnoge države, ki se predstavljajo kot je to na primer Makedonija, imamo veliko pozornosti namenjene mladim in problemov mladih kmetov. Veliko vsebin pa smo posvetili tudi evropskemu letu kulturne dediščine. To so predvsem vsebine, ki so povezane s slovenskimi gozdovi in bogastvom, ki ga ponujajo,« je povedal predsednik uprave Pomurskega sejma, Janez Erjavec.

V času sejma bodo pripravili več kot 100 različnih posvetov, predavanj, okroglih miz in svetovanj, z zanimivimi aktivnostmi pa bodo poskrbeli tudi za najmlajše.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply