56-letnik umrl na kraju prometne nesreče

 

Sinoči ob 19.48 je 32-letni moški vozil osebni avtomobil po glavni cesti iz smeri Kamnice proti Mariboru. Pred naseljem Maribor, kjer vozišče poteka po klancu navzdol in v desnem preglednem ovinku, je dohitel kolono 3 vozil. Vsa tri vozila je pričel prehitevati, tako da je zapeljal v levo preko prekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, kljub temu, da mu je takrat nasproti pravilno vozil 56-letni voznik osebnega avtomobila. Zaradi tega sta vozili čelno trčili s prednjima levima deloma vozil.

Po trčenju so odpadli deli obeh vozil poškodovali še osebni avtomobil, ki ga je kot prvega v koloni prehitevanih vozil, pravilno vozil 58-letni voznik.

Povzročitelj je bil alkoholiziran

V trčenju se je 56-letnik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Povzročitelj prometne nesreče in njegov 38-letni sopotnik sta se v nesreči lažje telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. 58-letni voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,65 mg/l alkohola, zaradi česar so mu odredili strokovni pregled. Še dovoljeno vsebnost alkohola v organizmu, 0,21 mg/l, so ugotovili tudi pri 58-letnem vozniku.

Ogled kraja prometne nesreče je, v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke, vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru. Policisti bodo povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu se je na območju PU Maribor zgodilo 5 prometnih nesreč IV. kategorije, v katerih je umrlo 5 oseb.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW