Ali bo Ptuj Evropska prestolnica kulture 2025?

Na Ptuju razmišljajo, da bi se vključili v kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture (EPK) leta 2025.

Najstarejše mesto v Sloveniji je sicer leta 2012 že bilo del projekta EPK, ki ga je takrat gostil Maribor, kar pa naj na samostojno prijavo mesta ne bi vplivalo. Ptuj ima po mnenju županje Nuške Gajšek kot butična kulturna prestolnica tega dela Evrope veliko možnosti za uspešno kandidaturo.

Vodje svetniških skupin projekt podpirajo

Pri vodjih svetniških skupin so za zdaj prejeli načelno podporo projektu, če bodo dejansko šli v prijavo kandidature, pa bodo že v letošnjem proračunu potrebovali denar za kakovostno pripravo. Izračunov o tem, koliko denarja bi za izvedbo projekta potrebovali še nimajo, v prvi vrsti je potreben že denar za vložitev prijave, nato pa tudi za izpeljavo projektov in programa.

Kandidaturo napovedali tudi v Lendavi, Ljubljani, Novi Gorici in Kranju

V ponedeljek bodo o tej temi razpravljali tudi na kolegiju županov Spodnjega Podravja, od katerih prav tako želijo podporo projektu, saj bi bili tudi tako bolj prepričljivi pri kandidaturi. Časa je sicer zelo malo. Glede na to, da bo kandidaturo verjetno treba oddati oktobra, drugi krog pa se bo zaključil konec prihodnjega leta,menijo, da je mogoče še zadnji čas, da se enakovredno vključijo v zgodbo.

Kandidaturo za EPK za leto 2025, ko bo ta naziv pripadel enemu od slovenskih mest, so sicer ob Lendavi napovedali še v Ljubljani, Novi Gorici in Kranju.

 

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW