Alzheimer cafe v Lenartu

Danes bo v Lenartu v sodelovanju z društvom Spominčica Alzheimer Slovenija potekal prvi Alzheimer cafe. V sklopu svetovnega dneva Alzheimerjeve bolezni bodo v Domu sv. Lenarta od 10:30. ure naprej imeli posvet o Alzheimerjevi bolezni.

V društvu Spominčica so preko svojih številnih projektov sčasoma ugotovili, da ni dovolj, če ljudje le prihajajo na predavanja, ampak jim je potrebno predavati v bolj sproščenem okolju. Po zgledu iz tujine je tako nastal Alzheimer cafe, ki ni zasnovan kot predavanje, temveč bolj kot druženje.

»Priznani strokovnjak pride in pove nekaj o sami bolezni in potem obiskovalci, ki se dogodka udeležijo sprašujejo glede na svoje potrebe. Strokovnjak skuša odgovoriti na njihova vprašanja in jim svetovati. Ker vemo, da se na kavi ljudje bolj sprostimo in govorimo o stvareh, ki jih drugače ne bi razlagali, smo dogodek še povezali s kavo,« je povedal koordinator Demenci prijazne točke v Domu sv. Lenarta Andrej Sraka in nadaljeval: »Na ta dogodek smo povabili Milico Kramberger, priznano strokovnjakinjo na področju demence, dela z dementnimi in njihovimi svojci. Glede na svoje izkušnje in znanje se bo skušala pogovoriti z ljudmi ali odgovoriti na vprašanja o težavah, s katerimi se srečujejo.«

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply