Amerika vsak dan bolj izgublja bitko s covidom 19

 

Koronavirus se v veliko evropskih držav umirja. Število smrti se umirja v Italiji, Španiji in tudi Nemčiji. Kljub temu oblasti svarijo, da je treba spoštovati ukrepe oblasti. V Združenih državah Amerike število okužb še naprej močno narašča tudi v ZDA.

Umirja se v Italiji, Španiji in Nemčiji

V nekaterih državah v Evropi, kjer je doslej novi koronavirus zahteval 40.768 življenj, okužilo pa se je 574.525 ljudi, se širjenje novega koronavirusa umirja. Krivulja epidemije se je po besedah tamkajšnjih strokovnjakov zravnala v Italiji. Trenutno je okuženih 85.388 ljudi, kar je 2339 več kot v četrtek. V prihodnjih dneh pa naj bi krivulja začela padati. Vse skupaj je umrlo 14.681 ljudi. Doslej je ozdravelo 19.758 ljudi. Vse skupaj pa se je z novim koronavirusom okužilo 119.827 ljudi.

Razmere se podobno kot v Italiji umirjajo tudi v drugi najhuje prizadeti državi Španiji. Tam se rast števila okužb in smrti upočasnjuje. V zadnjem dnevu je umrlo še 932 ljudi, tako da se je skupno število smrtnih žrtev povzpelo na 10.935. Doslej so v Španiji potrdili 117.710 okužb z novim koronavirusom.

Učinki strogih ukrepov pa se v umirjanju razmer kažejo tudi v Nemčiji. Na nemškem inštitutu Robert Koch za nadzor bolezni so ob tem izpostavili, da je še prezgodaj za razglasitev zmage in da je treba omejitve javnega življenja nadaljevati. V Nemčiji so sicer doslej potrdili več kot 79.000 okužb z novim koronavirusom ter 1017 smrtnih žrtev covida-19.

Francija in Amerika še naprej na udaru

V Franciji se medtem razmere še ne umirjajo. V francoskih bolnišnicah je v zadnjem dnevu umrlo še 588 ljudi, vse skupaj pa 5091. Ob upoštevanju smrtnih žrtev v domovih za ostarele pa je koronavirus v Franciji zahteval 6507 smrti. Trenutno se v bolnišnicah zaradi covida-19 zdravi 27.432 ljudi, kar je 1186 več kot v četrtek.

Tudi v ZDA se koronavirus še naprej nezadržno širi. Tam so potrdili 258.214 okužb in 6605 smrti. Trump je uveljavil zakon o vojni proizvodnji in pristojnemu ministrstvu naložil, da podjetju 3M pomaga povečati proizvodnjo zaščitnih mask N95.

Testiranja za cepivo kažejo spodbudne rezultate

Koalicija več kot 70 znanstvenih institucij in posameznikov pa je pozvala k oblikovanju mednarodne koalicije raziskovalcev, da bi pospešili klinične raziskave covida-19 v revnih državah in državah v razvoju ter tako preprečili zlom tamkajšnjih zdravstvenih sistemov.

Znanstveniki z univerze v ameriškem Pittsburghu so sporočili, da razvijajo cepivo proti covidu-19, ki po testiranju na miših kaže spodbudne rezultate.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW