April naj bi prinesel tudi sneg

Po visokih temperaturah, ki so kazale na pomlad, prihaja ohladitev. April velja za muhast mesec in tudi letos ni razočaral.

Danes smo se prebudili v hladno in deževno jutro, obilnejše padavine pa so napovedane za osrednjo in vzhodno Sloveniji. Agencija za okolje opozarja, da jutri obstaja velika možnost razlivanja rek, zato previdnost ne bo odveč.

»Do četrtka sredi dneva pričakujemo obilne padavine. Predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji lahko v tem času pade od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter. Najbolj intenzivne padavine bodo predvidoma v noči na četrtek,« na svoji spletni strani sporoča ARSO.

“Ob predvidenih obilnih in intenzivnih padavinah na širšem območju osrednje in vzhodne Slovenije od danes popoldne pa vse do petka lahko hitro in močno narastejo posamezne manjše reke in hudourniški vodotoki. V četrtek se lahko pričnejo razlivati tudi večje reke.
Danes popoldne in v noči na četrtek je pojav lokalnih hudourniških razlivanj in poplav najbolj verjeten v porečju Krke, možen pa je tudi drugod v osrednji in vzhodni Sloveniji. V noči na petek lahko posamezne manjše reke in hudourniški vodotoki ponovno močno narastejo, zlasti na širšem območju Notranjske in Dolenjske,” dodaja ARSO.

Vir: ARSO

Za konec tedna napovedujejo tudi ohladitev, zato še ni potrebno pospravljati zimskih oblačil. Po njihovih napovedih naj bi se meja sneženja že jutri spustila na tisoč metrov nadmorske višine, v petek še nižje.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply