Bankirke po zmagi osredotočene na finale pokala

FOTO: Facebook Odbojkarski klub Nova KBM Branik

Odbojkarice Nove KBM Branik so se z zmago v 12. krogu srednjeevropske lige proti ekipi Bimal-Jedinstvo Brčko utrdile na prvem mestu omenjenega regionalnega tekmovanja in si že zagotovile prvo mesto po rednem delu.

Bankirke so bile od gostij iz Bosne in Hercegovine boljše z rezultatom 3:1, oddale so le drugi niz, ko so dosegle zgolj 13 točk. Slabši drugi niz je bil za Mariborčanke dovolj jasno opozorilo, zato so se hitro zbrale in brez večjih težav osvojile tretji in četri niz (25:8 in 25:11).

Mariborčanke so sicer v zgoščenem urniku tekmovanj zmagale še tretjič v petih dneh in zabeležile že deseto zaporedno zmago. Konec prejšnjega tedna so tako v zaostali tekmi državnega prvenstva zanesljivo premagale Grosuplje, v soboto so bile v srednjeevropski ligi boljše od ekipe Gen-I Volley, v ponedeljek pa so kot rečeno premagale ekipo iz Brčkega.

Sledi finalni turnir v Kamniku

Naporni ritem tekmovanj s tem še ni prekinjen. Že konec tedna Mariborčanke potujejo v Kamnik, kjer bo na sporedu finalni turnir slovenskega pokala. Turnir bodo odprle ženske ekipe, kjer bomo v petek najprej spremljali obračun odbojkaric Nove KBM Branika in Luke Koper, nato se bodo za finalno vstopnico pomerile še domače odbojkarice, branilke naslova Calcit Volley z ekipo SIP Šempeter. Ženski finale bo na sporedu v soboto ob 18.uri.

Bankirke so sicer naslov pokalnih prvakin osvojile že 17-krat, lani pa so morale priznati premoč ekipi Calcit Volley iz Kamnika.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW