Bilateralno srečanje županov občin na obeh straneh Mure

 

Na drugi letošnji in hkrati 17. bilateralni konferenci slovenskih in avstrijskih županov se je danes zbralo zgledno število županov jugovzhodne avstrijske in slovenske Štajerske. Tokratni gostitelj konference je bila občina Šentilj.

Ideja o čezmejnih konferencah se je rodila leta 2011 v Gornji Radgoni, kjer se vsako leto pri kmetijsko-živilskem sejmu AGRA vabijo tudi na dan avstrijske Štajerske.

Pri srečanjih oz. bilateralnih konferencah ne gre samo za posvetovanja, pač pa tudi za konkretne ukrepe, ki jih na lokalni ravni izvajajo v sodelovanju sosednih občin.

Sodelujoči župani vidijo konferenco kot pomemben dejavnik sodelovanje županov na obeh straneh Mure. Na avstrijski strani je to pokrajina avstrijska Štajerska z izredno uspešno pokrajino Vulkanland. Na slovenski strani pa je to osrednji del Slovenskih goric in tudi del Prekmurja.

Pri črpanju evropskih sredstev nastopajo občine kot posameznice, včasih pa več občin prijavi tudi skupne projekte. Eden izmed večjih bo na področju slovenske Štajerske tekel v prihodnjih letih.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW