Šiško ostaja za rešetkami

Andrej Sisko Andrej Sisko

Ključno vprašanje današnjega dne v zadevi Šiško je bilo, ali bo samooklicani vodja Štajerske varde, Andrej Šiško, odkorakal na prostost ali pa bo ostal v priporu. Minilo je namreč 48 ur, v katerem ima tožilstvo rok, da ali vloži obtožnico ali pa zahtevo za preiskavo.

Tožilstvo je zoper Andrej Šiška danes vložilo zahtevo za uvedbo sodne preiskave. Višje sodišče se v zgodbi pojavlja kot pritožbeno sodišče, saj je moralo odgovoriti na pritožbo Viktorja Osima, zagovornika Andreja Šiška. Pritožbi ni bilo ugodeno, tako da Andrej Šiško ostaja v priporu. Višje sodišče je namreč zdaj pritrdilo izvenrazpravnemu senatu mariborskega Okrožnega sodišča, ki je v sredo “povozil” odločitev preiskovalnega sodnika, ki je pred tem Šiška izpustil na prostost.

Izvenrazpravni senat je namreč v sredo odločil, da ga, čeprav je sodnik pred dnevi Andreja Šiška spustil iz prvega pripora, ponovno priprejo. Tožilstvo naj bi že vložilo zahtevo za raziskavo, ne pa tudi obtožnice. Sklepa se lahko, da bo sama obtožnica, če do nje pride, posredna.

Sicer pa je Viktor Osim, Šiškov odvetnik, že pred dnevi dejal, da z njegovo stranko razmišljata o odškodninski tožbi, ki bi jo vložila, ko se bo postopek zoper Šiška ustavil, »saj je bil te dni neupravičeno v priporu. S tem ko so ga dali v pripor, so mu tudi umazali ime in ga stigmatizirali«. Pa tudi, da se bo pritožil in če ne bo uspel, vložil zahtevo za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče. Če bo prišlo do tega, dokler je Šiško v priporu oziroma bi bil zanj odrejen zapor, pa se lahko zgodi, da bo tam zaradi sproženih postopkov še dlje časa.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply