Bodo ortopedijo na Ptuju ukinili?

Kljub 3000 operacijam letno, obstaja resna bojazen, da bodo program ortopedije ustavli

Foto: Net TV

Pred skoraj desetimi leti so v Splošni bolnišnici Ptuj začeli z izvajanjem programa ortopedije. Na leto operirajo okrog 3.000 pacientov. Kot je pojasnil strokovni vodja Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, naj bi bila v ozadju ideje o ukinitvi bitka za paciente.

Operacija na Ptuju stane po njegovih besedah zavarovalnico 1000 do 1500 evrov manj kot stane enak poseg v Mariboru, zato menijo, da so konkurentom trn v peti.

Program naj bi bil sporen zaradi zunanjih sodelavcev

Tudi direktorica ptujske bolnišnice Anica Užmah je na zadnji seji sveta zavoda potrdila, da je obstaja verjetnost, da bodo program ortopedije ukinli. Dodaten sum o razpustitivi oddelka, naj bi se porodil po sestanku s predstavniki Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Na njem naj bi bilo predstavnikom vodstva ptujske bolnišnice naročeno, da pripravijo prikaz realizirane in plačane uteži brez programa ortopedije. Razlog naj bi bil, ker se ta program ne izvaja z lastnim kadrom, torej zaposlenimi v ptujski bolnišnici, temveč s pogodbenimi zdravniki.

Izsiljevanje zavarovalnice?

„Apetiti okoliških bolnišnic so prisotni. Mi delamo s štirimi zunanjimi sodelavci. Želja je zaposliti vsaj enega ortopeda, ki ga že iščemo. To je tudi pogoj ZZZS, ki meni, da ni prav, da se program polnih devet let izvaja brez lastnih zaposlenih,“ je pojasnila Užmahova. Pevec je prepričan, da je za tem predlogom nekaj več in to dojema kot izsiljevanje zavarovalnice.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply