Boljša varnost na podravskih cestah

Prometna varnost na podravskih cestah je bila v prvem polletju letošnjega leta glede na statistiko Policijske uprave Maribor le za odtenek boljša od lanske. Zgodilo se je deset prometnih nesreč s smrtnim izidom, enako število kot leto prej, v katerih je umrlo deset ljudi, eden manj kot v enakem obdobju leta 2017. Manj je bilo tudi  poškodovanih.

Policijska uprava Maribor poroča, da se je v prvih šestih mesecih letos zgodilo 1826 prometnih nesreč, kar je 13,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. V njih se je 41 udeležencev huje telesno poškodovalo, kar je deset manj kot lani, 675 oziroma skoraj toliko kot leto prej pa jih je dobilo lažje poškodbe.

Še vedno so med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč s hujšimi posledicami neprilagojena hitrost, nepravilna stran oziroma smer vožnje in neupoštevanje pravil o prednosti. Predvsem zaradi prehitre vožnje se je v prvem polletju 2018 zgodilo 255 prometnih nesreč, kar je dobra tretjina več kot lani, od tega tri s smrtnim izidom, dve manj kot lani.

Zato so se Mariborski policisti pridružili evropsko usklajenemu poostrenemu nadzoru hitrosti na cestah, ki v okviru akcije Speed ta teden poteka v organizaciji Evropskega omrežja prometnih policij (TISPOL).

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW