Borut Pahor: “Vse bo še dobro!”

Direktorica Doma starejših občanov Tezno Jasna Cajnko je na predsednika republike, vlado in varuha človekovih pravic naslovila pismo, v katerem je izpostavila neenakopraven dostop starostnikov do ustreznega zdravljenja v primeru okužbe z novim koronavirusom.

Opozorila je, da se skrb za bolne in potencialno bolne osebe v domovih za starejše v celoti prenaša na zaposlene in vodstva domov, ki pa so socialnovarstveni zavodi in ne zdravstvene ustanove.

Pozivu Cajnkove se je pridružil podpredsednik Skupnosti socialnih zavodov Slovenije Zoran Hoblaj.

Razočaran je nad izjavami, da so domovi za starejše žarišča okužb, saj je prepričan, da je te okužbe nekdo prinesel v domove. Ker pa so medseboj tako stanovalci kot osebje povezani je dejstvo, da se virus med njimi hitreje širi.

Omenjeno pismo je bilo po navedbah urada predsednika republike pobuda za današnji obisk Pahorja v Domu starejših občanov Tezno.

Po njegovo so domovi za starejše v velikih težavah, ker jim je bilo naloženo breme, ki četudi bi ga želeli , ne zmorejo in ne znajo nositi.

Kot je poudaril se virus dotika nas vseh, a še najbolj so okužbi s koronavirusom izpostavljeni starejši ljudje.
Pahor je ta dom, v preteklosti že obiskal, maja letos pa naj bi se po prvotnih načrtih udeležil slovesnega odprtja nove enote, ki pa je zaradi izrednih razmer prestavljena na kasnejši termin.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW