Bratuškova na ogledu poteka del na Štajerskem

 

Ministrica za infrastrukturo si je danes ogledala potek del na Štajerskem. Najprej se je ustavila v Šentilju, kjer si je ob prisotnosti podžupanje in podžupana občine Šentilj ogledala rekonstrukcijo križišča. Novo krožišče bo pot skozi Šentilj olajšalo prebivalcem, saj je zlasti v zimskem času v tem križišču nastajal prometni kolaps. Dela bodo predvidoma zaključena spomladi. V Šentilju si je ogledala tudi stanje obnove železniške postaje Šentilj, ki spada v projekt nadgradnje železniške proge med Pesnico in državno mejo v Šentilju. Nato je pot nadaljevala na ogled obnovljene železniške proge Pesnica, kjer jo je sprejel pesniški župan. Svoj obisk je zaključila v Mariboru, najprej se je seznanila s potekom del na glavni železniški postaji . Obnova železniške proge med Mariborom in Šentiljem je ocenjena na 254 milijonov evrov. Kot je v uvodu povedala ministrica v izjavi za javnosti, je vesela, ker si je lahko v živo ogledala projekte obnove železniške infrastrukture na tem koncu države in ugotovila, da tečejo po načrtu v vseh pogledih
Na Železniški postaji Maribor se je ministrici Bratuškovi pridružil tudi župan Mestne občine Maribor, ki je bil ministričinega obiska izjemno vesel.
Svoj obisk na Štajerskem je Bratuškova sklenila z ogledom poteka del na Ljubljanski ulici. Vrednost projekta izgradnje podvoza je 9,8 milijona evrov, zaključek projekta pa je predviden proti koncu letošnjega leta.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW