Cantarutti: Zaščitnih sredstev bo dovolj!

V Sloveniji že nestrpno pričakujemo nove zaloge zaščitne opreme. Naslednji teden bi morale zaloge zadostovati. V teku pa so tudi nove dobave, zato verjame, da bo tudi za daljši čas zaščitnih sredstev dovolj, dobavljene pa so tudi prve maske slovenske izdelave.
Po njegovih informacijah zaloge v vojaškem skladišču Roje niso prazne. Iz Češke je v sredo v Slovenijo prispela večja količina zaščitne opreme.

Za jutri načrtujejo dobvavo 20 respiratorjev v splošno bolnico Celje. Zavod za blagovne rezerve pa je po Cantaruttijevih besedah v preteklih dneh že sklenil pogodbe za več artiklov, katerih dobava je predvidena v naslednjih 60 dneh.

Civilna zaščita razpolaga s 7500 zaščitnimi kombinezoni, 26.000 maskami za zdravstvo, 790.000 kirurškimi maskami in 100.000 IIR maskami ter 7.700.000 rokavicami. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan, zagotavlja, da bo oprema zadoščala za potrebe enega tedna.

Urejajo se tudi postopki na podlagi uspešnega skupnega javnega naročila EU. Ministrstvo za zdravje ureja potrebne količine, ministrstvo za gospodarstvo oz. blagovne rezerve pa bodo potem izvedle sam nakup. Več o tem bo znano prihodnji teden.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW