Čarobni december brez občinskega financiranja

 

Mestna občina Maribor je na svoji spletni strani objavila javno povabilo za potencialne najemnike, ki bi izvedli prireditve Čarobni december in Silvestrovanje na prostem 2019. Sodeč po zapisanem se novoletno-božičnega dogajanja na občini letos lotevajo drugače kot prejšnja leta, kajti nov model izvedbe decembrskih prireditev ne predvideva finančnega vložka občine. Za vsebine na 5 prizoriščih (Trg Leona Štuklja, Ulica škofa Maksimiljana Držečnika, Trg Svobode, Grajski trg in Vetrinjska ulica)in oddajo hišic – stojnic za gostinsko in trgovsko dejavnost bo letos skrbel najemnik, ki mu bo Mestna občina Maribor skupaj s Snago, Nigradom, Zavodom za turizem Maribor – Pohorje in Mariborsko razvojno agencijo za obdobje od 29. Novembra do 31. Decembra oddala javne površine in prireditveno opremo, ki obsega največ 80 sejemskih stojnic s senčniki ali streho, do največ 17 hišic in prireditveni oder.
Na osrednjem prireditvenem prostoru, ki ostaja na Trgu Leona Štuklja, bo moral najemnik zagotoviti najmanj 21 dni kakovostnega in raznolikega programa. Ponudnika, ki se bo s svojo ponudbo najbolj približal merilom, ki so višina ponujene najemnine, kakovost in pestrost programa, kakovost in pestrost gostinske ponudbe ter promocija mesta in prireditev, bo izbrala petčlanska komisija, ki jo je imenoval župan.
Na občini si prizadevajo za izvedbo programa zanesljivega in kakovostnega partnerja, zato od ponudnikov pričakujejo najmanj dve pisni referenci o izvajanju po vsebini in obsegu primerljivih prireditev.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW