Četrta oddaja Lent 2018

Dan državnosti smo obeležili tudi v četrti festivalski oddaji, ko smo že v popoldanskih urah na ulicah Maribora, mimoidoče povprašali, kaj jim pomeni praznik in dejstvo, da imamo lastno državo. Odgovori so bili pričakovani ter odražali stanje duha v naši mladi državi. Sedemindvajsetletnici na pragu med Balkanom in Evropo, med vzhodom in zahodom.

Mi smo bili danes vseskozi v oddaji bolj ali manj ob Dravi. Igor je s promenade napovedoval večerno dogajanje, ki bo, vsaj kar zadeva Glavni oder na Dravi, odzvanjalo v ritmih legendarne bosanske zasedbe Plavi orkestar. Slednja bo ob Dravo bržkone privabila mlado, predvsem pa staro, ter pričarala veliko nostalgije in tudi romantike tistih drugih časov.

Staša je v studiu, tik pred otvoritvijo Folkarta, nad katerega se bo zastor dvignil jutri, gostila Sama Rumeža, pomočnika producentke Folkarta. Rumež je spregovoril o glavnih karakteristikah letošnjega, jubilejnega 30. Folkarta. Z voditeljico sta pokomentirala tudi posnetke lanskih predstav ter si skupaj z gledalkami in gledalci ogledala prispevek z razstave Folkart – Okno v svet, ki odslikava dogajanje treh desetletij.

Tudi danes smo bili športno obarvani. Na obisk v naš studiu je prišel Bojan Šušteršič iz agencije Mopa, ki sodeluje v segmentu športnega Lenta. Skozi pogovor je bilo zaznati, da je kratica Mopa dejansko pomeni mala organizacija prostovoljnih aktivnosti.

Studijski del je zaključil Marjan Rajbenšu, producent komedije na odru Minoriti ter otroškega programa v Vetrinjskem dvoru.

Kar zadeva najmlajše obiskovalce Lenta, ki jih mi v naši rubriki imenujemo Lentovčki, pa smo predstavili, kaj jih jutri čaka v Mestnem parku. Kaj se dogaja čez dan na mestnih ulicah, pa semo med drugim spoznali preko zgodbe dveh mladih glasbenic, ki sta del projekta “Pozor! Muzika na cesti!”, novosti 26. Festivala Lent.

Veliko novega, aktualnega, razgibanega in barvitega za vas pripravljamo tudi jutri. Se gledamo preko NET TV ali preko FB strani naše televizije.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply