Čitalnica v parku

Zavod MARS Maribor od danes pa vse do konca poletja vabi na srečanje s knjigo v senčna naročja urbane narave! Čitalnica na dvorišču, ki jo drugače organizirajo, se je čez poletje preselila v Mestni park Maribor. Med ponedeljkom in petkom, med 10. in 19. uro vabijo na branje, igranje in druženje. Police s knjigami, igre in igrače ter Marsove punce najdete na bazenih nad igrali, kamor vabijo tako odrasle kot otroke, za osvežitev pa skrbi Zelena nit. Čitalnica v parku je zaprta edino v dežju.

Branje pa ni vse, kar lahko tam počnete. Med 17. in 19. uro pripravljajo še Ustvarjalnice pod milim nebom in malo pred 19. uro tudi Pravljice na koncu mavrice.

 

Zavod MARS Maribor je nastal oktobra leta 2011 in je programski naslednik Društva Mariborski raziskovalni studio. Ekipo Marsa sestavljajo pedagogi s širokim spektrom znanj iz različnih vej znanosti (naravoslovja, družboslovja ter umetnosti), ki na sproščen način skozi različne projekte spodbujajo posameznike, otroke in družine k ustvarjanju in raziskovanju. Pripravljajo celovite in vsebinsko zaokrožene programe, s katerimi želijo zagotavljati trajnejše zadovoljevanje kulturnih potreb posameznikov in družin.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply