Čuš v prvem dnevu zbral polovico podpisov

Danes je na Ptuju pred Upravno enoto Andrej Čuš začel zbirati podpise podpore za kandidaturo za županski stolček. Zbrati jih mora približno 400, že v dopoldanskih urah mu  je uspelo zbrati polovico.

Že prejšnji teden pa je predstavil program, ki ga namerava še dopolniti. Nekdanji poslanec, ki je sicer predsednik stranke Zeleni Slovenije, stavi na to, da bi na Ptuju lahko presegli strankarske prepire in naredili več za podjetniški razvoj mesta. Z ekipo, ki jo še sestavlja, in Listo Andreja Čuša, bi rad dosegel pozitivne spremembe na več področjih. Ptuj je namreč v zadnjih letih zdrsnil na lestvici razvitosti slovenskih občin. Čuš pa je ob predstavitvi kandidature dejal, da je ta trend treba obrniti. Obljubil je tudi, da se bo lotil prenove kadrovske politike v javnih podjetjih in mestni upravi, poskrbel za večjo prometno varnost in ureditev prometne infrastrukture, kanalizacije,  enakomeren razvoj mestnih četrti in uvedbo participativnega proračuna. Ne nazadnje pa želi razviti tudi boljše možnosti za šport.

Senčar ne bo ponovno kandidiral

Sedanji ptujski župan Miran Senčar je danes izjavil, da se ne bo potegoval za nov mandat. Vrnil naj bi se v podjetniške vode. Ostal pa bo v politiki in na lokalnih volitvah sodeloval na Listi Za Ptuj. Sama lista pa še ni sporočila, katerega člana bodo predstavili kot novega kandidata za župana. Je pa že mestni odbor ptujske SDS kot kandidata podprl Rajka Fajta.
V izjavi za javnost je Senčar še zapisal, da so v zadnjih štirih letih na Ptuju ustvarili odlične pogoje za pospešen razvoj. Prav tako tudi, da so v projekte pritegnili rekorden obseg evropskih razvojnih sredstev. Poudaril je, da se bodo kmalu začela tudi gradbena dela za urejanje tržnice. A prav postopek urejanja te tržnice vse od začetka vznemirja javnost – od sekanja dreves do domnevno spornega razpisa za izvajalce.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply