Dan mobilnosti invalidov

 

Že od ustanovitve Sveta invalidov leta 2009 se invalidska društva v velikem številu udeležujejo Dneva mobilnosti invalidov, ki poteka v okviru vsakoletnega Evropskega tedna mobilnosti. V okviru dogodka se društva predstavijo in prikažejo svoje načine mobilnosti, pripomočke in posebnosti pri premagovanju ovir v vsakdanjem življenju.

Na dnevu mobilnosti invalidov je sodelovalo 9 invalidskih društev in nekaj drugih organizacij, ki lahko z roko v roki sodelujejo z invalidi. Program na Trgu Svobode so s plesno točko otvorili člani Varstveno delovnega centra Sožitje Maribor.

Zbrane je nagovorila tudi podžupanja Helena Kujundžić Lukaček, ki je poudarila, da si na Mestni občini Maribor že desetletje v okviru akcije Občina po meri invalidov prizadevajo izvajati ukrepe za izeenačevanje možnosti invalidov. Cilj Mestne občine Maribor je, da se invalidi v mestu počutijo varne in sprejete.

Tudi invalidne osebe si želijo, da se pokažejo v javnosti v želji, da opozorijo na svoje probleme in dan mobilnosti invalidov je priložnost, da pokažejo kaj zmorejo, da tudi ostali obiskovalci vidijo, da so invalidi enakopravni del družbe.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW