Dan žena proslavili tudi v Bistrici ob Dravi

Dan žena so včeraj proslavili tudi v Bistrici ob Dravi, kjer so za dame pripravili glasbeno presenečenje in jih na koncu tudi obdarili.

Vir: Net TV

Včeraj sta Krajevni odbor in KUD Svoboda Bistrica ob Dravi v Domu kulture organizirala koncert ob dnevu žena. Sekcija Bistriški tamburaši je v sodelovanju z otroško folklorno skupino Koreninice, Ruškimi frajtonarji in Frančekovimi pevci in godci razveselila dame in poskrbela za pester sobotni večer. Gre za tradicionalni koncert, ki ga vsako leto ob dnevu žena organizirajo za ženske.

Anita Polak, direktorica KUD Svoboda Bistrica ob Dravi

KUD Svoboda neprekinjeno deluje že neverjetnih 92 let, ustanovljeno pa je bilo leta 1927. Sprva so ustanovili moški pevski zbor, pozneje pa še mešani pevski zbor, tamburaško skupino in dramsko sekcijo. Danes ima KUD Svoboda dvanajst sekcij in 130 članov, od katerih je po besedah predsednice društva Anite Polak, 75 odstotkov žensk.

Sam dogodek je sofinancirala Občina Ruše, dogodka pa se je udeležila tudi županja Urška Repolusk, ki je dejala, da prav s tem dogodkov vsako leto praznujejo praznik žensk. Na koncertu so zaigrali številne skladbe, od Avsenikov pa do Oliverja Dragojeviča, vse dame pa so na koncu razveselili z rožo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply