Darko Milanič: “Ko je na programu derbi je vse bistveno lažje.”

Mariborski nogometaši so v sklepnem delu priprav na sobotni derbi. Trener Darko Milanič v kadru pozdravlja povratnika Mitjo Vilerja in Martina Milca, Marko Šuler še ne bo nared.

V Ljudskem vrtu sestavljajo še zadnje taktične zamisli pred sobotnim derbijem z ljubljansko Olimpijo v Stožicah. Derbi tudi tokrat nosi posebno težo, saj bi si obe ekipi z morebitno zmago znatno olajšali delo pred zaključnim delom prvenstva. Ljubljančani za priključek in ohranitev upanja na obranitev naslova državnih prvakov nujno potrebujejo zmago, na zmago ob visoki točkovni prednosti ciljajo tudi 14-kratni državni prvaki. “V nobenem trenutku ne smemo pozabiti, da imamo deset točk prednosti. To pomeni, da se lahko glede strategije na igrišču drugače obnašamo. Kar se pa tiče odločnosti, da izpolnimo vsak detajl, ki ga moramo izpolniti, pa moramo imeti pravi pristop,” je o točkovni prednosti povedal trener Darko Milanič.

Vračata se Viler in Milec

Od začetka tedna z ekipo trenirata tudi doslej poškodovana Mitja Viler in Martin Milec. Na igrišče se je vrnil tudi Marko Šuler, a že po nekaj minutah trening tudi končal. “Milec in Viler sta opravila čisto normalen trening, tako da na njiju dejansko lahko računam,” je pojasnil Milanič in dodal:“Super novica je, da ju imam na razpolago. Ali bosta tekmo začela pa je druga stvar.” 

Spomladanska Olimpija podobna jesenski

Kljub nekaterim spremembam v moštvu Olimpije Darko Milanič večjih presenečenj ne pričakuje.“Veliko je podrobnosti, ki so ostale enake. Gre za igralce z veliko podobnimi karakteristikami,” ugotavlja Darko Milanič.

 

 

 

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply