Delavci migranti so spet dobrodošli

 

Protokol obravnave slovenskih državljanov in tujcev, ki vstopajo v Republiko Slovenijo v času epidemije COVID-19 in velja tudi za tuje delavce, ki prehajajo mejo zaradi sezonskega opravljanja del, je v veljavo vstopil v petek. Določbe Protokola veljajo za mejne prehode na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranji strani meje Republike Slovenije.

Policija bo vse tujce evidentirala

Protokol predpisuje postopek za prihod v Slovenijo (prehod meje in kontrolnih točk) za zdrave slovenske državljane in tujce, ki niso v tranzitu in niso dnevni migranti. Ob prihodu na mejo osebe Policija evidentira (popiše) in jih ob prehodu meje opremi z informacijami o štirinajstdnevni dnevni karanteni.

Podatki o osebi, ki jih Policija zapiše so: ime in priimek, rojstni datum, stalni naslov bivanja, začasni naslov bivanja, kjer bo oseba nastanjena za čas sezonskega dela. Vsak posameznik prejme na naslov (v primeru sezonskih delavcev začasni naslov, kjer bodo nastanjeni) odločbo o karanteni.

Policija poziva, da podatke pridobijo v naprej

Osebe z bolezenskimi znaki policija na mejnem prehodu popiše in opremi z navodilom za takojšnjo obvezno vzpostavitev telefonskega stika z izbranim zdravnikom ali službo nujne medicinske pomoči.

Najemnikom tuje sezonske delovne sile in organizatorjem prevozov teh delavcev se svetuje, da vse podatke, ki jih policija potrebuje za popis pri prehodu meje, pridobijo že vnaprej. S tem bo olajšano delo pristojnih na meji in omogočeno posredovanje odločb o karanteni že ob prehodu meje.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW