Delovna akcija na Pohorju

Jesenska delovna akcija urejanja pohorskih strmin po zelo dobrem odzivu v preteklih letih postaja tradicionalna.

Letos bo pod novim sloganom Prijatelji Pohorja izpeljana v soboto, 20. oktobra, ko vse vabijo k prostovoljni pomoči pri odstranjevanju kamenja in različnih odpadkov s smučarskih prog pred prihajajočo zimsko sezono.

Na Mariborskem Pohorju so tovrstno delovno akcijo pripravili že v minulih dveh letih, obakrat pa je privabila številne prijatelje Pohorja. Zaradi tega so ji letos nadeli ime Prijatelji Pohorja. Pod tem novim sloganom se bo 3. delovna akcija začela 20. oktobra ob 10. uri, ko je predviden zbor na ploščadi pred spodnjo postajo krožne kabinske žičnice Pohorske vzpenjače. Akcijo bodo skupaj organizirali Alpski smučarski klub Branik Maribor, javno podjetje Marprom in Pohorje Resort. 

Sodelujoči bodo prejeli poseben kuponček za brezplačen prevoz s krožno kabinsko žičnico (veljal bo samo omenjenega dne), zaščitne rokavice in vreče, zaželeno pa je, da seboj v čim večjem številu prinesejo vedra. Pobiranje kamenja in odvrženih predmetov oziroma odpadkov bo sočasno potekalo na različnih predelih Mariborskega Pohorja, pri čemer bomo posameznim skupinam udeležencev dodelili vodje, ki bodo razpolagali z vsemi potrebnimi informacijami.

Z delovno akcijo, na katero vabijo tako posameznike kot organizirane skupine, želijo doprinesti h krepitvi pozitivnega in odgovornega odnosa obiskovalcev do Mariborskega Pohorja. Hkrati pa na simbolen način pokazati, da je s skupnimi močmi in povezanostjo mogoče veliko postoriti. Pri tem bodo letos s svojo mehanizacijo in opremo pomagala še nekatera mariborska javna podjetja (Snaga Maribor, Mariborski vodovod in Nigrad) ter prostovoljna gasilska društva iz Razvanja, Radvanja in Peker.

Vsi udeleženci, ki bodo to soboto sodelovali pri čiščenju pohorskih pobočij, bodo prejeli tudi kuponček za 10-odstotni popust na trenutno veljavne cene sezonskih smučarskih vozovnic. Ob koncu delovne akcije Prijatelji Pohorja, ki bo trajala predvidoma do 13. ure, pa bodo v izteku Snežnega stadiona za vse pripravili še brezplačno malico in osvežilno pijačo. 

leave a reply