Demontaža odra na Dravi

Kot smo že poročali Oder na Dravi že nekaj časa buri duhove. Slabo premišljen projekt zdajšnjega župana Andreja Fištravca, se bo moral seliti v skladišče.

Oder na Dravi, ki je gostil prireditve v sklopu Festivala Lent 2018, ni pridobil vseh ustreznih dovoljenj. Posledično je gradbeni inšpektorat do 15. julija odredil rušitev odra v celoti. Oder, ki po letošnjem Lent Festivalu nikoli ni gostil nobene prireditve in za katerega se niti ne ve, kaj bodo na odru izvajali in seveda kdo bo z njim upravljal, bodo sedaj odstranili.

Za demontažo in skladiščenje 42.000 evrov

Podjetje Adtech je začelo z demontažo odra, ki ga bodo hranili v neznanem skladišču. Odstranitev odra iz Drave in odvoz bosta občino stala 36.000 evrov, skladiščenje pa še 6 tisočakov, skupaj torej 42.000 evrov.

Občina je za oder plačala 300.000 evrov. In čeprav so na  Mestni občini Maribor bili prepričani v preudarnost projekta. In so ugotovili, da naj bi ekonomska korist projekta letno znašala okoli 32.500 evrov, bodo morali ugrizniti v kislo jabolko in oder odstraniti.

Pomladi se nadejajo pestrega kulturnega programa

Oder naj bi spet zaplaval spomladi, župan Andrej Fištravec pa na njem pričakuje bogat kulturni program. A ker za njegovo gradnjo še vedno niso pridobili ustreznih dovoljenj, je oder še vedno v inšpekcijskem postopku.

 

leave a reply