Deskanje na vodi priljubljeno

Vodni deskarji lahko že drugo sezono deskajo v Dupleku na edinem vodnem deskališču polnega obsega v Sloveniji. Wakeparku Dooplek je v zadnjih tednih precej nagajalo vreme, kljub temu pa so z obiskom zadovoljni, načrtujejo pa tudi širitev dejavnosti.

 

V Wake parku Dooplek, ki ga je zasebni investitor lani uredil na sanirani gramoznici, so imeli lani okoli 15.000 obiskovalcev, od tega od 4 do 5 tisoč deskarjev. Letos je število obiskovalcev zaradi slabega vremena manjše od pričakovanega, povečuje pa se obisk tujcev, predvsem Avstrijcev in Hrvatov. Največ je sicer domačinov. »Vzdušje je super. Urejeno okolje, učitelj je super, ker nam pomaga. Prijetna izkušnja, ni kaj,« je povedala obiskovalka.

 

Gostom so na voljo tudi gostinska ponudba, fitnes na prostem in prostor za kampiranje, ponudbo pa so letos še razširili, tudi s trgovino z opremo za vodne športe. »Izboljšali smo infrastrukturo, ki jo imamo – tako na področju bara z novimi terasami, kot tudi v parku z novim objektom, odprli pa smo tudi trgovino za wakeanja in ostale vodne športe,« je razložil vodja parka, Aljaž Jurša.

 

Začetnikom ponujajo tudi tečaj deskanja na vodi, z občino pa se dogovarjajo še za gradnjo motoričnega parka.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply