Dezinfekcija vodovodnega omrežja na celotnem omrežju Maribora

Uporabnike pitne vode na območju Mestne občine Maribor, Občine Ruše ter Občine Selnica ob Dravi, ki jih s pitno vodo oskrbuje Mariborski vodovod, podjetje obvešča, da se v teh dneh, do predvidoma petka, 29.06.2018 do 8. ure, izvaja ukrep preventivne dezinfekcije vodovodnega omrežja na celotnem območju.

“Namen ukrepa, ki ga izvaja Mariborski vodovod do dvakrat letno je preprečiti razvoj mikroorganizmov v vodovodnem omrežju, ki bi lahko eventualno vplivali na kakovost pitne vode oziroma vplivali na skladnost vode. Izbran čas izvajanja ukrepa sovpada s pričakovanimi vremenskimi razmerami in zagotavljanjem stabilnih razmer tako v vodovodnem omrežju kot tudi v internih napeljavah pri uporabnikih. Zato uporabnike pozivamo, da izkoristijo obdobje izvajanja ukrepa za izpiranje internih vodovodnih napeljav, ” sporočajo iz Mariborskega vodovoda.

Ukrep je začasen in ne vpliva na kakovost pitne vode. Voda bo tudi v času izvajanja ukrepa zdravstveno ustrezna, primerna za pitje, pripravo hrane in osebno higieno.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW