Dnevi odprtih vrat splavarjenja

V petek, 20.7., se pričenjajo Dnevi odprtih vrat splavarjenja, ki jih organizira Turistično društvo Maribor. Vse do 29.7. se lahko udeležite brezplačnih voženj s splavom, ki bo krenil ob 10. uri iz Koblerjevega zaliva. Hkrati pa istočasno ponujajo, da se aktivno vključite v brezplačen program izobraževanja, če bi tudi samo želeli postati splavar-flosar.

Ostale dejavnosti Dneva odprtih vrat Turističnega društva Maribor in splavarjenja bodo potekale na Lentu pred hišo stare trte. Poleg promocije društva in splavarjenja na Dravi, boste lahko pridobili tudi informacije o flosarskih porokah in drugih dogodkih, kupili in pokušali flosarske dobrote in si ogledali flosarske spominke. Organizirajo pa tudi tematska večerna predavanja, in predstavitev mednarodne splavarske zveze, flosarske poučne delavnice za otroke in predstavitev splavarske učne poti, udeležite pa se lahko tudi nagradnih iger ter flosarskega srečelova.

Eden od vrhuncev, ki jih ponujajo bo tudi panoramska vožnja z gliserjem izpred splava na Lentu, ki bo mogoča vsak dan med 11. in 20. uro.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply