Do konca leta bo DARS odstranil preostale cestninske postaje

Slovenija je vinjeto uvedla že pred leti, kljub temu pa so ostale cestninske postaje, na katerih smo nekoč plačevali cestnino.

Vir: promet.si

Letos naj bi DARS odstranil preostale cestninske postaje, saj so nekatere že bile odstranjene.

»V letošnjem letu nameravamo odstraniti skupno 21 cestninskih postaj in preurediti njihova območja (10 čelnih – gre za večje, ki segajo čez traso avtoceste – in 11 stranskih – te so na avtocestnih priključkih, pri čemer je samo po ena cestninska postaja na naslednjih priključkih: Krško, Slovenske Konjice, Kozina, Senožeče in Divača,« so zapisali na DARSovi spletni strani.

Lani so odstranili 13 cestninskih postaj, letos pa nameravajo odstraniti preostalih 21. Skupaj bo tako odstranjenih 34 cestninskih postaj, letošnja gradbena dela in odstranitev postaj pa bodo stala 36,51 milijona evrov.

»Pogoj za začetek odstranjevanja cestninskih postaj je bila lanska uspešna uvedba novega elektronskega cestninskega sistema za težka vozila, saj so se pred tem na postajah cestninila tovorna oziroma nevinjetna vozila,« dodajajo na DARSu.

Dela so že začeli na postaji Vransko, do 15. julija letos pa nameravajo odstraniti še postajo Drnovo, Videž in Kozina, Dob, Dragotinci, Krško, Senožeče in Tepanje.

»V družbi DARS načrtujemo, da bomo v okviru investicijskega obnavljanja vozišč letos obnovili odseke smernih vozišč avtocest in hitrih cest v skupni razdalji 49 kilometrov in dodatno še 12 kilometrov v okviru rekonstrukcije odsekov zaradi odstranitve preostalih cestninskih postaj in preureditve območij, skupno torej 61 kilometrov smernih vozišč avtocest in hitrih cest,« še dodajajo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW