Do novembra zaključena prenova Pristana?

Mariborska občina se bo, potem ko so na zadnji seji mestnega sveta potrdili dokument identifikacije investicijskega projekta, v kratkem lotila sanacije 25-metrskega bazena in malega bazena ter tehnične in energetske sanacije v kopališču Pristan. Investicija je ocenjena na več kot milijon evrov.

 

Zimsko kopališče Pristan na obnovo večjega bazena čaka že vse od leta 2014, ko so ga bili zaradi dotrajanosti prisiljeni zapreti. Februarja letos je do težav prišlo še pri malem bazenu, tako da so do poletnega zaprtja v kompleksu obratovali le še olimpijski bazen in savne.

 

Meseci pred lokalnimi volitvami so poskrbeli, da bo do obnove v sodelovanju s Športnimi objekti Maribor vendarle prišlo. Bojan Strajnar, član ekipe župana mesta Maribor Andreja Fištravca, trdi, da je denar zagotovljen, del sredstev pa bodo v skladu s terminskim načrtom uvrstili v proračun za leto 2019.

 

“Predvidena obnova se je praktično že začela, saj trenutno poteka faza natančne izdelave projekta, za kar smo morali natančno preveriti stanje inštalacij. Ko bodo te obnovljene, bo zagotovljena takšna voda, ki je določena s standardi,” je dejal Strajnar.

 

Na 25-metrskem bazenu bodo odstranili zgornji aluminijasti rob in porušene plošče okoli bazena ter uredili nov zgornji rob bazena s prelivnimi kanali in vgradnjo čistilnih filtrov. Takšni že tri leta obratujejo tudi v ljubljanskem kopališču Tivoli in omogočajo zelo velik prihranek energije ter so tudi zelo učinkoviti.

 

V skladu s terminskim načrtom nameravajo na mariborski občini še ta mesec objaviti razpis za oddajo del, ki naj bi jih zaključili do novembra. Nekaj več kot 67.000 evrov denarja za obnovo bo mestna občina prejela tudi od Fundacije za šport.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW