Dobrodelni akciji za šolarje

S hrano, higienskimi potrebščinami, oblačili, nasveti in informacijami so v Nadškofijski Karitas Maribor v prvi polovici leta pomagali 5521 ljudem, v enakem času lani 4352. Tudi letos so pripravili akciji zbiranja šolskih potrebščin in finančne pomoči za otroke ob začetku šolskega leta – Zvezek in Otroci nas potrebujejo.

Vseslovenska akcija Otroci nas potrebujejo poteka že nekaj let. Od začetka je vsaka nadškofijska Karitas sama zbirala sredstva, a so kasneje organizirali skupno akcijo za pomoč šolarjem. Letos ponovno želijo zbrati denar za pomoč 12.000 otrokom.
Na širšem mariborskem območju so lani s tema akcijama pomagali 1441 otrokom iz 626 družin, razdelili preko 15 tisoč šolskih potrebščin. Skupna vrednost pomoči je znašala skoraj 34.400 evrov. Poleg potrebščin pa darujejo tudi oblačila.

Večjega povpraševanja po pomoči zaradi koronavirusa ne beležijo, so pa prepričani, da bo jeseni pomoč potrebovalo več ljudi.
Darovati je mogoče v nakupovalni voziček, ki je pri blagajnah 255 izbranih Mercatorjevih trgovin po vsej Sloveniji in papirnicah Office&More ter galanterijah Bags&More.

S šolskimi potrebščinami bodo v Nadškofijski Karitas pomagali socialno ogroženim osnovnošolcem v vrednosti do 30 evrov, najbolj ogroženim, pa bodo darovali tudi bone za nakup delovnih zvezkov.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW