Dobrodelni koncert za živali iz mariborskega zavetišča

Mariborsko Društvo za zaščito živali organizira humanitarni koncert za zapuščene živali v azilu, s pomočjo katerega bi vsaj malo finančno pomagali pri reševanju problemov zavetišča, hkrati pa bo imela prireditev tudi svoj sporočilni namen o usodi tistih živali v azilu, ki jim ni moč z zakonom predpisanim časom enega meseca najti novega lastnika oz. posvojitelja. Koncert bo v nedeljo, 4. novembra, v Narodnem Domu v Maribor, vabilu pa so se odzvali Alfi Nipič, Dejan Vunjak, Adi Smolar, Zorica Fingušt in Ivo Kopecky, Ivek Baranja, operna pevca Petra in Serggej, The Oldies Dixi Band in vrhunski saksofonist Oto Vrhovnik.
Da bi živali lahko v primeru, ko ostanejo dalj časa v azilu, dočakale normalni kraj svojega življenja in ne evtanazije, ki jo zakon dopušča, so potrebna sredstva. Pravijo, da želijo potrkati na srca tistih dobrih ljudi, ki bi lahko mesečno odvajali minimalna sredstva za te uboge živali v smislu, da postanejo njihovi »botri«, kot je to poznano v marsikateri tuji državi.
 “Ponosni smo, da v našem zavetišču vsaki zdravi živali, ne glede na starost, damo na voljo dovolj časa, da najde novega lastnika, saj živali ne evtanaziramo, razen v primerih bolezni in neozdravljivih poškodb. Ker redko kateri kuža ali muca že v 30 dneh, ko bivanje v zavetišču zanjo plačuje občina, v kateri je bila žival najdena, dejansko najde dom, večina živali biva v zavetišču na stroške zavetišča. Zato bomo denar, ki se bo za naše kosmatince nabral na nedeljskem koncertu, primarno porabili za nabavo kvalitetne hrane, ki je predvsem v zimskem času za zdravje živali izjemno pomembna. Preostanek pa bomo namenili nabavi priboljškov in pripomočkov, ki naredijo živali prehodno bivanje v zavetišču bolj prijetno in domače,” so sporočili s Snage.
V sodelovanju z veterinarskimi ambulantami v Podravju tudi organizirajo novembrsko akcijo sterilizacij in kastracij lastniških živali, v kateri vam različne veterinarske organizacije nudijo 20% popust pri omenjenih posegih.
Katere ambulante vam nudijo popust?
– Veterinarska Bolnica Maribor, Ambulanta Maribor, Ambulanta Ruše, Ambulanta Hoče in Ambulanta Šentilj.
– Klinika za male živali Maribor
– Veterinarstvo Eisner, Maribor
– Veterinarska bolnica Ptuj
– Veterinarska bolnica Lenart
– Veterinarska ambulanta Žak, Slovenska Bistrica in Ambulanta Trnovska vas
– Veterinarski center Pika, Maribor
– Primavet, Rače
– Veterinarius ambulanta za živali, Hoče
– Veterinarska postaja Slovenske Konjice

leave a reply