Dograditev šole v Miklavžu ni ogrožena

 

Na včerajšnji seji občinskega sveta Občine Miklavž na Dravskem polju so občinski svetniki potrdili predlog rebalansa proračuna za leto 2019. Proti predlogu sta glasovala dva svetnika Dialoga za Napredek Damir Pekič in Boštjan Hočevar. Sprejetje predloga rebalansa po mnenju prvega pomeni, da se bo realizacija nekaterih najpomembnejših projektov v občini zavlekla.

Nekdanji županski kandidat je mnenja, da bi bilo potrebno prioritetno reševati problem prostorske stiske v Osnovni šoli in zgraditi manjkajočo kanalizacijo v Dravskem dvoru.

Župan Egon Repnik odgovarja, da rebalans proračuna ne ogroža obeh omenjenih projektov, saj nista predmet rebalansa proračuna.

Ustvarjanje vtisa, da Občina tehta med dograditvijo šole in obnovo občinske stavbe, po zagotovilih župana nima nobene osnove. Občina se pogovarja z vodstvom šole in išče rešitve, kako kar najhitreje zagotoviti dodatne prostore.

Repnik tudi odgovarja, da obnova občinske stavbe ni županova kaprica. Obnova je načrtovana že nekaj let, stavba pa je ob tem, da ne nudi optimalnih pogojev, tudi nevarna.

Občinske svetnike je zanimalo še, kaj se dogaja z novim Občinskim podrobnim načrtom. Občina Miklavž na Dravskem polju je namreč ena tistih, ki tega dokumenta še ni sprejela.

So pa svetniki brez zadržkov sprejeli Predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o štipendiranju v Občini Miklavž na Dravskem polju. Občina bo po novem dijakom in študentom, ki prejemajo republiško štipendijo, ki je nižja od občinske štipendije, doplačala razliko in tako na nek način izenačila položaj republiških in občinskih štipendistov.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW